Kalėdiniai Senelio Receptai
Daugelis mano,kad gražiausias ir šilčiausias metų mėnuo yra gruodis,nes daugelis iš mūsų šį laikotarpį sieja su artmaisiais, sveikinimais, dovanomis, pušniai papuoštu stalu, daugybę puikių Kalėdinių receptų. Tuomet artėjančios šventės džiugina mūsų širdis, kurios plaka smarkiau , kad žmonės turėtų daugiau gerumo, nuoširdumo, dvasinės šilumos. Jei turi Kalėdinio džiaugsmo ir Kalėdinės šilumos, ir dar mokį eilėraštuką ar dainelę- Senelis Kalėda tikrai tave aplankys. O norinčių gauti dovanėlių labai daug, tai kaip jis suspės visus aplankyti? Tačiau Seneliukas turi daug pagalbininkų,- tai ir elniai, nykštukai, fėjos kurie visuomet padeda Seneliui. Tikriausiai manote, kad brenda Senelis per Laplandijos pusnynus ir velka didelį dovanų maišą paskui save! Ne! Kalėdų Senelio dovanų maišas telpa rogėse, ir jas tempia stebuklingieji elniai. Kaip jis niekam nematant padeda dovanėles po eglute? Taigi jis turi stebuklingąją Kalėdų žvaigždę , kuri sustabdo laiką ir jis drąsiai padeda dovanėles po spindinčia eglute, kai visi mažyliai saldžiai miega savo lovelėse Šventų Kūčių naktį.
Receptas: KALĖDŲ SENELIO MEDUOLIUKAI ANT EGLUTĖS
0,5 kg miltų, 0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė medaus, 1 kiaušinis, kiaušinio trinys, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, šaukštelis kvapiųjų prieskonių, 0,5 šaukšto sviesto
Sviestą su medumi ir cukrumi ištirpinkite. Sudėkite likusius komponentus, sumaišykite ir gerai išmaišykite. Paruoštą tešlą 2 – 3 valandos padėkite į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iš šaldytuvo, minkykite ir lipdykite, ką tik sugebate, ką leidžia jūsų vaizduotė. Tai gali būti žvėreliai, širdelės, žvaigždutės, net ir Kalėdų Senelis ar Snaigių Princesė, sniego senis besmegenis ir pan. Šitai puikiausiai gali padaryti ir vaikai. Pagaminus meduoliukus sudėkite ant paruoštos kepimo skardos ir patepkite prieš kepdami likusiu kiaušinio baltymu. Skanaus 🙂
Receptas: KEPTI DŽIOVINTI KALĖDŲ SENELIO BARAVYKAI
10 džiovintų baravykų kepurėlių, prieskonių daržovių, 0,5 stiklinės aliejaus, pipirų, druskos, pyrago džiūvėsėlių
Išmirkytus baravykus apvirinkite su prieskoninėmis daržovėmis. Ataušusius pasūdykite, pabarstykite pipirais, pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepinkite iš abiejų pusiš aliejuje.
Tinka pateikti kaip šaltąjį ar karštąjį užkandį su įvairiomis daržovėmis.
Šio straipsnio autorė Dėstytoja Aušrelė Neverauskienė